LA COMPANYIA

Investigant sobre la realitat que ens rodeja.

MAQUINANT TEATRE - MQT - són dones creadores i compromeses, amb un clar propòsit d’investigació sobre la realitat que ens envolta. MQT aposta per obres de creació contemporània, on la poesia, la reflexió social i la necessitat d’un encontre proper amb el públic són sempre fonamentals.
Com a companyia tracten de derrocar les separacions entre públics, amb la convicció que un teatre que es dirigeix als xiquets ha d’interpel·lar i desestabilitzar també la raó adulta.

A més la companyia aposta en totes les seues produccions per posar la dona en el centre de les seues històries. Ja siga parlant de desnonaments (El dia que vaig canviar la meua casa per una trompeta de colors, 2011), de la lluita per la llibertat en moments de crisi (La Fragilitat d'Eros, 2013), de migració (SALÜQ, 2016) o ara de l'assetjament escolar amb La bambolla de Júlia.
MQT ha crescut gradualment amb molta il·lusió, participant al llarg d'aquests anys en diferents festivals com FETEN, FIET, TEATRALIA o IGUALADA de la mà de a+ Soluciones Culturales.
Finalment, Maquinant aposta per la internacionalització, comptant amb Ikebanah Artes Escenicas com a distribuïdora internacional, amb qui ja ha viatjat amb SALÜQ a Holanda dins del festival CULTURA NOVA.

Actualment La bambolla de Júlia, en tan sols uns mesos ha pogut participar des de la seua estrena tant en la programació de diferents localitats, com en la Fira Europea d'Arts Escèniques per a xiquets i xiquetes FETEN 2020, on va tindre una gran acollida. D'altra banda, ha romàs en cartell durant més de tres setmanes (25 funcions i més de 4.000 xiquets i xiquetes) en el "Palau de les Arts Reina Sofia" dins de la programació del "Centre Teatral Escalante" de la diputació de València.
Finalment, l'espectacle ha sigut avalat i recomanat per la plataforma nacional PDA Bullyng, que ho ha inclòs en el seu banc de recursos per a combatre l'assetjament escolar.